Найбільш важливі характеристики комплектуючих.

27.10.2014 21:32

-Процесор

Щодо процесора потрібно зауважити що, найголовнішим крітеріем є саме частота процесора, показник кеш-пам'яті та кулькість ядер. Для офісного компьютера або компьютера для навчання достатьно малобюджетного процессору, якщо ж ви хочете використовувати свій компьютер на "повну", тоду вам треба сприйняти до уваги характеристики процесору.

-Відеокарта

Щою вибрати відеокарту потрібно спочатку визначити мету її придбання. Для простих операцій достатьно бюджетного варіанту відеокарти. Як що ж ви геймер або програміст, вам треба врахувати об'єм пам'яті відеокарти, оскільки як програмісти, так і геймери залежать від відеокарти.

-Блок живлення

Саме цей пристрій відповідає за стабільність роботи компьютера. Щодо вимог до блоку живлення, їх не дуже багато. Варто знати лише те, що з часом потужність блоку може зменшитися і тому потрібно буде змінити блок живлення. Тому я раджу вам купувати блок живлення, що матиме певний запас.

-Охолоджувальна система

Безумовно цей пристрій дуже необхідна річь, адже без охолодження компьютера комплектуючи просто перегріються, що у майбутньому приведе до серйозних наслідків, а вони у свою чергу, потребеють матеріальних витрат. Охолодження може буду водне або повітряне. Важливою характеристикою є шум, що спричиняє охолоджувальна система, він не повинен превищувати норму, що складає 25дБ.

-Материнська плата

Материнська плата - головна частина будь-якого комп'ютера , саме на неї встановлюються і підключаються інші комплектуючі, такі як: процесор , оперативна пам'ять , відеокарта , звукова карта , мережева карта , дисковод , жорсткий диск , SSD і інші важливі елементи. При виборі материнської плати рекомендуємо звернути увагу на : набір системної логіки ( чіпсет) , роз'єм для процесора ( сокет ), підтримуваний тип оперативної пам'яті ( DDR1 , DDR2 , DDR3), кількість доступних слотів оперативної пам'яті та PCI- слотів .

Висновок: При виборі кожного комплектуючого компьютера потрібно звертати увагу на її характеристики.


 

 

Контакт

Технічний консультант zhmon1998@gmail.com